Dubbel gevoel. Ik vraag me af wat DEXTROSE en MALTODEXTROSE eigenlijk in haarcreme doet? In de voeding is het inmiddels gekend als iets wat zeer slecht is en gemeden dient te worden. In mijn ogen heeft het al zeker geen plaats in haarcreme. "Natuurlijk" is het al zeker NIET, beste Chey.
Reactie:
Maltodextrine wordt meestal gemaakt van maïs, rijst, aardappelen of tarwe. In ons geval is het afkomstig van maïs. Het is een zetmeelafgeleide stof die ontstaat door zetmeel gedeeltelijk af te breken met enzymen of zuren. Maltodextrine werkt als een absorberend middel, stabiliseert emulsies en fungeert als een conditioner voor het en haar. Het helpt het haar te versterken en zorgt ervoor dat de gel gelijkmatig verdeeld wordt zonder een plakkerig gevoel.
Dextrose wordt gewonnen uit zetmeel en in onze formulering tevens uit mais, maar soms ook van tarwe of aardappelen. Het is een natuurlijke suiker. Dextrose wordt gebruikt om de hydratatie in balans te houden en helpt de natuurlijke vochtbarrière van het haar te ondersteunen, waardoor het haar er gezonder uitziet en aanvoelt.
Verder zijn beide ingrediënten in onze producten eco-gecertificeerd volgens de standaarden van Ecogolik en Cosmos.